dimecres, 16 de setembre del 2009

-Noves Tecnologies i antigues experiències-

___Noves Tecnologies__________________________________________
Les noves tecnologies són un camí que, segur ens durà a un futur més pròxim del que esperem, però, i no obstant no sempre, ni molt menys, això ha estat així. Com tots sabeu i encara que ens consti recordar, els primers ordinadors igual que els televisors, eren ben grans, tan que penso que amb una mica d'elasticitat potser podria haber-me ficat dins la pantalla, bromes a part, aquells ordinadors feien un soroll espantós, però fa una dècada aquest aparells eren el boom, igual que els equips de música o les ràdios, que potser tothom en té a casa seva, però qui els utilitza?
Som pràctics i per això les tecnologies són tan útils, perque ens ajuden o faciliten tasques que sense les TIC serien més pesades de fer. Exemple: ara per ara tothom utilitza l'itunes, o d'altres reproductors d'ordinador que ens permeten escoltar música, més pràctic perquè no necessariament són d'un artista en particular, sinó afegim les cançons que ens agraden independentment de el cantant i sense posar un CD.

Personalment penso que la part fonamental de les TIC, la que encaixa perfectament amb tots i cadascun de nosaltres i d'una o altra forma ens ajuda i ens crea una certa dependència de les mateixes, és el factor novetat, perque contínuament sorgeixen nous productes amb noves prestacions que d'una o altra manera ens acaba si més no cridan l'atenció i aquí ja entra el factor consumisme, però això ja és un altre tema de que parlar!

__Antigues experiències_________________________________________

La tecnologia i jo ens coneixem des de que jo era petita, a l'escola i de ben petits usavem el paint, i que difícils se'ns feia dibuixar allà, quin horror!
Al pas que creixiem les classe d'informàtica un cop per setmana s'anaven dificultant, és a dir, tocava aprendre a usar el word o l'excel, quina barbaritat...xd
Desprès ja vam passar a entregar treball a ordinador, amb aquells títols d'art attack enormes i la lletra a 14 o 16 per a que ocupes més... éram petits!
L'ESO ja va ser un avenç de coneixaments de tot tipus, incloent-hi els informàtics. Pràctiques de tecnologia a ordinador, treballs de lectura i un llarg etcètera.
Batxillerat, amb el treball de recerca, ha estat un gran aprenentatge tant a nivell de camp com a l'hora de la presentació, perquè he après un seguit de normes interessants d'aplicar a qualsevol treball.
Ara, si parlem de mòbils, com tothom aprenc ràpid les qualitats que té el meu i com emprar-les, ara amb els mòbils de la resta, ho sento sé trucar i poc més. =)
Amb els reproductor mp3 o mp4, no sóc tan negada i com que sóc una curiosa aprenc ràpid a emprar-los i a usar qualsevol de les prestacions que ens pugui oferir.
En fi, crec que per la majoria de nosaltres la tecnologia no ha estat més que un joc al que aprendre a jugar-hi.
Apa, un petò =)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada