dilluns, 21 de setembre del 2009

COED -21SET-

DESCRIPCIÓ

En aquesta sessió la professora de la matèria, la Lluïsa Cirera, ens ha explicat que abans de finalitzar el semestre haurem de fer una exposició sobre  perquè, quan, i sobretot com i quins aspectes hem triat per exposar, explicar i descriure d'aquella persona que és l'objectiu del nostre treball.
Per aclarir-nos els dubtes la professora ens ha explicat passos que podem seguir, així com consells.
D'altra banda, per focalitzar en una bona direcció l'objectiu del treball, hem fet un treball en grup molt sencill.
El que havíem de fer era buscar cançons que descrivisin persones de forma interior ( personalitat i caràcter) o bé físicament.
El meu grup i jo hem esmentat algunes com: Penelope - Serrat, Eva - Melocos, Laura - Nek; Noelia - Nino Bravo, Maria - Pasión Vega, i moltes altres de semblants.
La resta de grups ha esmentat unes altres diferents i alguna que altra que nosaltres ja teníem.
En el mateix grup,  la Lluïsa ens ha repartit diferents textos, per a cada un ( dels grups),  on hi havia diferents descripcions de personatges o de paisatges i territoris.
Aquests textos són:
- Inma Monsó - Un home de paraula. Ed. La Magrana. Barcelona 2006
- Josep Maria Espinàs - Relacions particulars. Ed. La Campana. Barcelona 2007
- Josep Maria Espinàs - A per per Aragó. Ed. La Campana. Barcelona 2006
- Artur Martorell - Els pobles, les ciutats, els homes. Ed. Teide. Barcelona 1979
- Descobrir Catalunya, número 132

Finalment, hem explicat a la resta de companys de que tractava el nostre fragment de text, ja que cadascú tenia un de diferent.
I aquí ha acabat la classe.

REFLEXIÓ

A casa he reflexionat sobre el perquè hem fet aquest tipus de classe, i m'he adonat que el motiu és obvi.
La Lluïsa amb aquests textos ens ha volgut dir que hi ha moltísimes formes de fer una descripció i per tant hem d'escollir-ne una, així que la funció dels textos que hem rebut és aquesta.
Llavors, aixó m'ha dut a pensar de quina manera descriuria a la Judit Carrique, que és la noia a la que li faig la descripció.
Finalment, he decidit fer-li una descripció subjectiva, ja que la descric com jo penso i com jo veig, i desprès aprofundiré en la personalitat, ja que crec que així tots coneixerem una miqueta més com és ella, així que aquí us deixo l'enllaç a la meva entrada de qui és ella?.

APROFUNDIMENT

Per aprofundir en aquesta entrada he pensat en buscar possibles enllaços que ens ajudin a la realització de la descripció, per garantir la seva fluïdesa i fer-la el més correcte possible.
Així doncs, desprès de buscar una estona he trobat aquesta pàgina web, que és bastant interessant, ja que defineix diversos conceptes, entre ells, que és la descripció, la descripció de persones, de llocs, la descripció d'un procès, i un seguit de propostes molt útils, que tot i estar en castellar, podem aplicar per l'exercici que exposarem el 2 de novembre, ja que sobretot t'explica com es fa i això per a tots els alumnes ens hauria d'ésser molt útil i de molt servei.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada