dijous, 25 de febrer del 2010

Seminari -25febrer-

Una altra sessió de seminari, en la qual hem parlat de moltes activitats que queden pendents a desenvolupar durant el semestre. Sobretot de la setmana d'activitats extraordinàries que en breu tornarem a tenir.
Tot i això, la sessió s'ha iniciat amb la lectura sorpresa de la Laura Navarro, la qual ha llegit el poema "El casament del llapis i la goma". La Laura ha realitzat aquesta divertida lectura bastant bé, ja que no s'ho havia preparat i ha sabut posar el to en cada vers. Tot seguit, la lectura diaria l'ha realitzada l'Ethel Noguès. Ha escollit el llibre "Tretze cases i tres morts" de Carles Porta. Aquesta novel·la està basada en una història real, a més l'escriptor l'ha realitzada mitjançant una sèrie de diàlegs entre els diferents personatges que l'Ethel va interpretar molt bé, ja que va ser molt teatral la seva lectura.
Així doncs, tornarem a citar alguns del elements que cal realitzar en la lectura i així poder tenir-los present properament, ja que la següent sessió faré jo la lectura.

- Cal teatralitzar la lectura.
- Cal realitzar diferents tons per aclarir el canvi de personatge.

Als següents enllaços podrem veure els punts que hem establert per garantir una bona lectura i una bona comprensió: 10febrer i 11febrer.

En aquesta sessió també s'ha realitzat l'actualitat educativa a càrrec de l'Eduard Santos, la Laura Millán i l'Alba Mayol. Tots tres ens han introduit a mode de recull una sèrie de notícies que han estat present en aquestes darreres dues setmanes, tot seguit ens han explicat que no s'han basat pas en una notícia sinó que ha estat més una temàtica. Aquesta temàtica ha estat la d'agressió i violència, tant als alumnes, com a professors.
Per aquest motiu, la primera notícia que ens han explicat ha estat la que duu com a titular: "Un ex alumno mata a un profesor por sus malas notas" publicada a La Vanguardia. Aquesta explica que un ex alumne de ja 23 anys a Alemanya va entrar a la seva ex escola amb una arma blanca i una pistola i va agredir fins a la mort al seu ex professor perquè amb ell havia tret males notes, provocant el pànic dins l'escola.

La segona notícia que ens han argumentat ha estat: "Una profesora de Alabama mata a tiros a 3 colegas de la universidad" aquesta notícia a estat molt impactant, ja que a la mateixa universitat una setmana abans un alumne havia mort a un altre. El motiu que alega aquesta dona que va matar a tres dels seus companys va ser la imposibilitat d'accedir a una plaça com a professora titular.

L'última notícia publicada a El Periódico duu com a titular: "Unes mestres denuncioen mals actes en una guarderia de Girona" aquesta notícia explica que la directora obligava a les mestres que treballaven en la seva guarderia a fer empassar els vòmits dels nens i nenes a ells i elles mateixes, no netejar els bolquers i despertar-los amb aigua a vegades i fins i tot, no donar-los aigua quan tenien sed, aquestes mestres estaben sotmesses a fer-ho si no volien perdre la feina.

Com a títol personal penso que la violència a l'aula és inadmissible, però és més inadmissible encara que sigui per part dels i les mestres, doncs si som nosaltres mateixos que escollim la professió, hauria de ser per vocació i perquè pretenem garantir als infants una sèrie d'estímuls, d'estabilitat i d'afecte i ens veiem capaços per donar-los-ho, per aquest motiu penso que no té cap tipus de justificació i a més a més, és inhumà.
D'altra banda, no defenso pas les agressions als professors per part dels alumnes, ja que per sobre de tot som persones, i com a tal ens hem de respectar, és per aquest motiu que els mestres i els que ho serem d'aquí a uns anys, hauriem de tenir més present l'eina de respecte, com a eina de comunicació i convivència.

Aquí acaba la sessió del 24 de febrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada