dimarts, 13 d’octubre del 2009

COED -9i13OCT-

DESCRIPCIÓ

Aquesta setmana les classes de COED han estat bastant ocupades, si bé la primera vam fer l’examen de català per veure el nostre nivell, a l'altra sessió la Lluïsa Cirera ens va fer una llarga explicació amb tots els treballs del semestres, com, quan, perquè i un llarg etcètera, per deixar-nos clar quin era el propòsit de realitzar-los i per saber com distribuir-nos el temps, que al menys a mi, em manca bastant!
Si fem una reflexió de les sessions setmanals, cal veure que les notes dels exàmens han estat bastant baixes en realitat, i penso que potser pot influir haver-lo fet com a primer examen de la facultat perquè veig molt difícil que la majoria de persones que som aquí i que venim de batxillerat, que en teoria tenim un nivell C, hàgim aprovat pels pèls o ens haguem quedat a les portes.
De l'altra classe em va agradar la exposició, que la Lluïsa per ajudar-nos va fer, dels treballs de la seva matèria, ja que com no només tenim aquesta que hi ha quatre més, va bé saber que hem de presentar a cada matèria i quin dia per tal de tenir-ho tot en ordre i a disposició d'entrega en la data corresponent.
També cal dir, que em va sobtar que la Lluïsa s’endugués els apunts que l'últim dia vam prendre, a més de perquè se’m va fer estrany, també perquè quan prenc apunts ho faig en brut, amb abreviacions i paraules que potser només entenc jo, malgrat això cal dir que desprès els passo a net.

REFLEXIÓ

Si reflexionem en aquestes dues sessions, trobarem la importància de la llengua catalana a les aules, ja que el nivell de català de la prova que vam realitzar no ha estat examinat per altre motiu.
És obvi i clar que, si tot va bé, d'aquí no molt temps estarem donant classes i els nens als que els impartim aquesta docència aprendran de la nostra forma d'escriure, de la nostra de parlar, de pronunciar, etc., llavors tant la facultat com nosaltres hem de facilitar-nos el camí per arribar a poder ensenyar de debò la llengua catalana, amb les seves correccions, la seva teoria i la seva pràctica, però tot i sempre amb correcció.

AMPLIACIÓ

Com que la parla de la llengua catalana és molt important per a l'escola ja que és la seva llengua vehicular, he decidit buscar programes d'auto-ajuda per aprendre o consultat com escriure i parlar amb correcció la nostra llengua.
Així com ampliació deixo aqui l'enllaç per a que tothom qui vulgui pugui entrar i curiosejar una mica, com és el que faig jo, també fer consultes de com o què dir en cada cas, trobar la paraula adient, aprendre a parlar -la (la llengua catalana) i un seguit de recursos pels professors, que l'institut Ramon Llull i la Generalitat de Catalunya promouen, així com el Consorci per a la normalització linguística.
Trobo que és adient, ja que en aquesta sessió hem treballat tant els recursos del llenguatge oral com escrit, i aquesta web promou tots dos tipus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada