dilluns, 21 de desembre del 2009

Notícia: L'Escola 2.0 : Conveni entre el Ministeri d'Educació i el Departament d'Educació




Avui he llegit un article que m'ha semblat interessant compartir al bloc, ja que uneix dos conceptes importants en els meus estudis universitaris: Educació i Tecnologia .
I es que el Departament d'Educació i el Ministeri d'Educació de l'Estat Espanyol han signat un conveni anomenat "Escola 2.0" aquest concepte ha sorgit de la fusió de l'Escola més tradicional amb la fa poc esmentada i treballada Web 2.0, és a dir, que aquest conveni vol garantir la digitalització de les aules.
Aquesta digitalització comença per posar pissarres digitals a totes les aules, garantir la connexió a Internet des de cada aula, a més de l'ús del Educació 1x1, aquesta significa que cada alumne i cada professor té un miniordinador portatil que està dotat al contingut dels llibres digitals, per afavorir la dinàmica a l'aula i evitar que els alumnes entrin a pàgines que no els aporta res d'educacatiu.
Aquesta proposta s'ha centrat més a la secundària i tot i que jo estudio per ser mestre de primària m'ha semblat important aquest avanç que indubtablement ens toca de a prop, ja que en funció del nivell que demanin les classes de secundària, nosaltres haurem de treballar la informàtica des d'una perspectiva o d'un altre, sempre afavorint el desenvolupament dels alumnes.

Jo sobre això penso que és molt positiu, ja que la societat cada cop més tendeix a digitalitzar-se, la majoria de coses ja les poden fer màquines i nosaltres les usem diàriament, llavors perquè no fer un pas més? Per què no usar la tecnologia per produir coneixement veritables o per saber fonamentar-los o si més no per a poder construir-los amb propietat? Trobo que és una forma d'ensenyar als alumnes un ús d'Internet que potser actualment no saben controlar o usar amb propietat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada