dimarts, 22 de desembre del 2009

Notícia: Contra el fracaso escolar más autonomia




La notícia que avui m'ha cridat l'atenció ha estat " Contra el fracaso más autonomia" aquesta només està orientada cap a Catalunya, ja que és la pròpia institució de la Generalitat la que ha fomentat aquesta autonomia a les escoles, per evitar el fracàs escolar.
La notícia explica que des de la Generalitat s'ha creat un pla que dóna suficient autonomia a les escoles com per a que canviïn matèries de curs o fins i tot que puguin agrupar alumnes de diferents edats per activitats específiques.
Tot i l'autonomia que se'ls otorga a les escoles, per poder dur un control, la Generalitat demana que es facin plans previs i que es faci saber el grau de graduació a final de curs.
Aquesta nova llei, no deixa de ser una fomentació dels projectes escolars, ja que en funció del projecte l'escola rebra bonificacions i ajuts que afavoreixin curs a curs l'acompliment de les tasques que afavoreixin que els alumnes dels diferents centre es graduïn i no promoguin l'absentisme escolar.

Personalment, penso que és una bona mesura contra l'absentisme escolar i el fracàs, a més cada escola sap els seus punts forts i els punts més fluixos i per tant amb els ajuts que rebran poden millorar aquest aspectes amb més recuros o amb la possibilitat d'enfocar-lo d'una manera diferent.
A més, això de que es puguin moure assignatures de curs afavorirà que els alumnes puguin fer projectes, ja que podrien tenir en el mateix curs dues assignatures correlatives que els ajudi a fer un aprenentatge més significatiu, metòdic i ampli.
Per aquests motius jo estic a favor d'aquesta nova mesura i espero que s'implanti a la resta de l'Estat Espanyol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada