dimecres, 9 de desembre del 2009

L'amic




Per arribar al terme 'amic'  hem de passar pel terme Amistat. L'amistat és una relació i un lligam afectiu que s'estableix entre com a mínim dues persones, les quals donen i reben afecte, comprensió, acollida, respecte, i empatia, així com comparteixen moments i situacions que els fan unir-se més.
Aquesta unió crea un vincle que és el que rep el nom d'amistat.
Per tant, un amic o amiga és aquell amb qui comparteixes moments, aquell que t'acull quant més ho necessites, que t'escolta i et comprèn, que es posa en el teu lloc davant les situacions.
És aquell qui et parla clar sense ferir els teus sentiments, aquell que quan et veu sap com et trobes i sap treure't aquell somriure que tant necessites.
L'amic comparteix els bons moments i multiplica la felicitat que provoquen a més d'alegrar-se'n, de les tristeses els hi treu importancia, procura que vegis el got mig ple i que t'obris al teu voltant, ja que sempre existeix un motiu ( o més d'un) per somriure.
Malgrat vulgui fer-te feliç mai no t'enganyarà sinó que ben al contrari et posarà els peus a terra i sobretot un bon amic, aquells que diuen són de veritat t'estimarà, t'estimarà tal com ets, amb els teus errors, defectes i virtuts, t'estimarà siguis alt o prim, ros o pel-roig a més, d'alegrar-se enormement de tenir un amic com tu!

Personalment, crec, que l'existència d'amics és molt possible tot i que són difícils de conèixer perquè l'egoisme massiu ha entrat en la societat de forma brusca, aquest fet fa que només volguem rebre i no pas donar, aquest error cal rectificar-lo ja que la paraula AMISTAT acull tots els aspectes esmentats amb anterioritat però de forma dual, és a dir, d'una banda rebre aquesta estima i per altra banda donar-la, perquè sinó la paraula amistat s'esvaeix igual que aquell amic que se sent traït.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada