dissabte, 5 de desembre del 2009

La presa d'apunts

La darrera sessió de seminari s'ha iniciat establint que faríem en el darrer dia de seminari, ja que el quatrimestre que ve canviarem de tutor de seminari i encara no sabem si de companys del mateix.
Desprès de quedar en fer un amic invisible i un pica pica, hem iniciat la classe de debò.
Avui hem parlat de la presa d'apunts mitjançant el suport i l'exemple dels apunts que vam prendre en la conferència de l'Eulàlia Bosch anomenada 'Fer de Mestre' enmarcada dins la setmana d'activitats extraordinàries.
A partir d'aquests apunts que teníem fotografiats i exposats al projector el professor ens ha induit a parlar de les diferències de cadascun dels apunts.
Les principals diferències dels nostres apunts han coincidit bastant amb els diferents tipus de presa d'apunts que existeixen.
Hi havia apunt més esquemàtics, d'altres més conceptuals, hi havia també una barreja de tots dos i per últim hi havia apunts més visuals.
Com a factor favorable dels apunts més esquemàtics i visuals és l'estalvi de temps que aquests requereixen en comparació amb els més conceptuals.
D'altra banda els més conceptuals citen o expliquen més idees, potser secundàries que ajuden a ubicar la informació i a no perdre-la ni ometre-la.
Tot i això, i independentment del tipus de presa d'apunts que fem, és interessant destacar les idees principals de la informació que rebem.
Un cop finalitzada aquesta part on hem comparat els nostres apunts amb les formes existents, el tutor ens ha mostrat mètodes per a realitzar una presa d'apunts més exaustiva, aquesta s'anomena el mètode de les 6R.
Val a dir que existeixen molts més mètodes, un altre que hem sembla interessant és el métode d'abans, durant i desprès.

Personalment, m'agrada prendre apunts conceptuals, ja que si esquematitzo molt a més de perdre informació, al rellegir-los no entenc gaire les idees que he volgut plasmar i per tant perdo encara més informació.
Tot i així, trobo interessant la idea de destacar les idees principals de la informació rebuda, ja que això permet que en un cop d'ull quedin clares les idees i això ajuda a agafar el fil de la explicació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada