dimecres, 16 de desembre del 2009

SEMINARI -16DEC-

En la penúltima sessió de seminari, vam establir el rol habitual de classes i per tant, dos companys més, el Marc Pérez i la Sara García van començar a parlar-nos de la notícia que havien escollit. Aquesta duïa com a titular " Les creus a les escoles italianes, un tema que genera polèmica" a partir d'aquesta ens han explicat la notícia en la seva globalitat europea, explicant-nos que casos similars han succeït a Espanya i a Polònia.
D'altra banda, crec que a les escoles públiques, com que pertanyen a l'Estat i en el nostre cas és laic, no deurien posicionar-se en cap religió i per tant no tenen per què tenir crucifixos, però alhora penso que tampoc molesten, tot i que et puguis o no sentir identificat amb aquella religió o cultura, per tant aquesta batalla entre pares i l'Estat de crucifixos sí o crucifixos no és una ximpleria on es perd temps que l'Estat podria utilitzar en afers més importants, crec jo.

Tot seguit, acabada aquesta presentació l'Òscar Valverde i el Pere Mussoll ens han introduït en una altra notícia, en aquest cas bastant diferent de l'anterior.
La notícia de la que parlaven era "A classe hasta los 18 quieras o no", en aquesta, ens han explicat que volen allargar la llei d'Educació dos anys més, per tal de que els alumnes es formin millor i tinguin més clars els seus objectius acadèmics, a més han realitzat una comparativa de diverses opinions i diaris on parlaven d'aquest titular.
Personalment, penso que afegir dos anys més als alumnes serà una pèrdua de temps i de calers. De temps, perquè hi ha nens que no volen seguir estudiant per a 'X' motiu i aquests destorbaran a la resta, a més si ja la ESO és una gran pèrdua de temps i de repetició de coneixements constantment, aquest dos anys no crec jo que afavoreixin a una millor educació.
De calers perquè aquesta reforma necessita molts diners per a realitzar-se, cal contractar més professors, tenir a l'abast més aules disponibles, etcètera.
Per tant, no veig aquesta reforma positiva per cap lloc.

Desprès d'aquestes dues exposicions i de les seves respectives valoracions hem derivat la classe cap a la setmana de activitats extraordinàries, on cadascú a explicat a on va anar i que va fer en la visita a un centre socio-educatiu, en el meu cas i el de la Judit Carrique, ja que vam anar juntes, vam anar a l'Aquàrium, vam escollir aquest lloc pels bons records que guardàvem d'ell en les nostres excursions quan eram molt més petites.
Vam fer una sèrie d'explicacions a l'aula que tan ella com jo tenim explicades als nostres blocs i que per tant, podeu llegir el de la Judit clicant aquí i el meu clicant aquí.

Amb aquestes explicacions hem finalitzat la sessió d'avui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada