dimarts, 17 de novembre del 2009

L'Aquàrium




Avui, tot just desprès d'acabar les dues conferències, hem anat cap a l'Aquàrium de Barcelona, com a activitat cultural i educativa a assabentar-nos del seu projecte educatiu orientat per nens i nenes de primària.

Aquesta visita lúdica i cultural l'hem realitzat en un grup de quatre persones, ja que així se'ns ha fet més amè i hem aconseguit més informació.

Aquest grup ha estat format per: Eva, Maria, Judit i jo, totes, en breu, farem una entrada similar a aquesta al bloc explicant els trets més interessants i motivadors de la visita.

La visita a l'Aquàrium en concret, ha estat perquè tots els membres d'aquest grup hem rememorat vells temps de primària dins del recinte, ja que totes hi hem anat d'excursió.

Per tant, i tenint com a referència això, hem volgut saber la perspectiva educativa de l'Aquàrium com centre d'interès públic i com s'adapta als nens en funció de les seves edats.

Respecte això, a la web de l'Aquàrium hi ha una referència on es detalla el contingut pedagògic a cada edat, distribuint-se en infantil, primària, secundària i/o batxillerat.

Clicant aquí, entrem al dossier d'activitats corresponent a l'etapa de Primària, on ens expliquen els tipus d'activitats que fan, i quina és la seva política com a centre lúdic i educatiu.

A més, en la nostra visita a l'Aquàrium ens han explicat que el 2010 és l'any Internacional de la Biodiversitat, i que per tant, des de la mateixa entitat volen promoure'l, així com conscienciar des de ben petits als nens que visitin l'Aquàrium de la importància del medi marí, juntament amb la seva conservació.

Una altra activitat que des de la web els propis nens poden realitzar és la de pintar diferents peixos, clicant aquí podem entrar-hi i veure la diversitat dels models.

Aquesta activitat m'ha semblat molt interessant, ja que des de l'escola i un cop concertada una visita o excursió a aquest centre, podem fomentar la curiositat dels nostres alumnes, aconsellant-los que facin aquesta activitat, que pintin un dels dibuixos amb l'ésser marí que li agradaria veure o conèixer, d'aquesta manera es fomenta l'aprenentatge, que en la excursió poden realitzar.


Una altra de les activitats que des de la web es fomenta és que el professorat assisteixi a l'Aquàrium, de forma gratuïta, per tal d'incentivar al personal docent i que aquest mateix ho traspassi als seus alumnes, així com que aquest docents coneguin amb exactitud les activitats a les que poden optar si concerten una excursió. Per tant, una informació que cal saber és que els dimecres és dia de jornada gratuïta pels professors.

A més, també ens han explicat que en tot moment pretenen ser un suport d'ajuda cap els professors i per això fan èmfasi en que totes les activitats poden ser modificades per tal d'adaptar-se millor al currículum escolar de cada etapa o cicle.

A mode d'exemple ens han explicat, un cop a dins, que sovint el que fan les escoles és treballar els animals marins a l'escola, abans de presentar-se a l'Aquàrium o explicar els animals mamífers i dir que aquàtics hi ha pocs, i un llarg etcètera que tenen com a culminació la visita a l'Aquàrium.

Això permet que molts dels dubtes que als alumnes els hi queden en les classes els puguin aclarir dins l'Aquàrium, a més de fomentar la seva curiositat, en aquest cas, cap al món marí.

Una altra de les coses que m'ha cridat l'atenció de l'Aquàrium ha estat que al costat de totes les peixeres hi ha un cartell vistós que identifica a tots i cadascun dels peixos que resideixen en aquella peixera, això va molt bé, tant per alumnes com professors, ja que així podem fomentar el nostre coneixement marítim llegint aquell cartell que identifica el ésser marí amb nom i característiques generals.

Finalment, recomanaria a totes les escoles i a tothom qui vulgui passar un dia agradable amb una companyia si més no, peculiar, que assisteixi a l'Aquàrium, ja que és un centre lúdic i educatiu que et permet aprendre alhora que passar-ho bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada