dissabte, 14 de novembre del 2009

COED -13NOV-

DESCRIPCIÓ

En la sessió de divendres de Comunicació oral, escrita i digital hem començat per la recitació, que jo vaig dur a terme la setmana pasada.
Com a la sessió passada, hi ha hagut companys que han suportat els nervis bastant bé, d'altres que no tant, però en general ho han fet bastant bé i han explicat rondalles, fragments de llibres i poemes interessants i que no s'havien repetit.

Tot seguit, tot i que havia planificats dos debats per a la sessió d'avui, no ha donat temps i nomès han pogut dur-lo a terme un grup.
Aquest grup ha basat el seu debat en la defensa o l'atac de l'escola pública.
Mentre el Grup A, esmentava que la qualitat de les notes era superior a l'escola pública, l'altre equip es defensava i atacava dient que l'escola pública podia tenir més recursos, ja que l'estat en subvencionava gairebé la seva totalitat i que alhora els usuaris d'aquella escola no havien de pagar-ne gairebé res, tot al contrari que a la privada que la quantitat a pagar era excesiva i l'estat no en subvencionava res.
Durant l'estona que ha durat el debat, vint-i-dos minuts ( dos més del que deuria haver estat), l'equip a favor de l'escola privada i l'equip en contra ha esmentat aquestes teories presentant un power point amb gràfics per afiançar les seves respectives postures.

REFLEXIÓ

Personalment, crec que la part de recitació, tot i que em provoca molts nervis, ens serveix per a desenvolupar-nos com a mestres, ja que continuament haurem d'estar parlant, amb els alumnes, amb els professors, amb l'equip directiu, amb els pares dels alumnes, i un llarg etcètera que provocarà que al llarg del dia tinguem infinites converses, i per tant, cal preparar-se per aquest fet.

Si pasem al debat, jo he fet una reflexió sobre l'escola pública i privada, el primer que m'ha vingut al cap és la universitat on estudiem, és privada i si l'hem escollit, tot i que parlarè per mi, si jo l'he escollit, és perquè penso que hem pot aportat una millor formació de cara a la professió que vull impartir, perquè si en el moment de buscar feina, hi ha escoles que nomès accepten graduats en aquesta facultat, deu ser perquè la formació en ella és de les més completes que hi ha.
Tot i que sé que la universitat i les escoles primàries no són el mateix, però bé s'assimilen, no?
Crec que si els pares accedeixen a pagar l'import elevat que és el cost de l'escola primària privada és perquè volen una millor educació i formació per als seus fills, perquè volen més atenció cap a ells i perquè, penso, volen una major implicació dels mestres cap als seus fills, ja que els professors de l'escola pública tenen una plaça fixa, no els hi cal implicar-se per a tenir un sou al final de mes i si no tenen vocació difícilment s'hi implicaran.
Tot i així, els costos elevats de l'escola privada, sovint no estan a l'abast de tothom i els pares escullen la futura escola dels seus fills per altres valors, com són la proximitat del centre al lloc de residència, i hi ha germans o familiars dins del centre, ...

APROFUNDIMENT

Val a dir, que no només existeixen l'escola pública i la privada, ja que aquestes dues serien els extrems de l'educació, l'una no s'ha de pagar ( pública), i l'altra s'ha de pagar tot ( privada), com que això demana un punt intermig, també existeixen les escoles concertades, aquestes tenen una part subvencionada, en aquest cas per la Generalitat i la resta és la que han de pagar els alumnes, o en aquest cas els seus pares.
Les escoles concertades tenen similituds amb les escoles públiques i les privades.
Amb les escoles PÚBLIQUES s'assimilen perquè han d'acceptar nens de totes les cultures i també aquells que poseeixin algun tipus de discapacitat, per tal d'incloure a l'escola una realitat social, per crear una petita societat al centre.
Tot i això, les de escoles PRIVADES, l'escola concertada acull la relació entre el professorat i l'entitat educativa, ja que aquesta darrera és una empresa, educativa, però empresa al cap i a la fi, i per tant, és el director qui contracta o fa fora el personal docent i no docent que creu necessari.
Un cop aclarit el concepte de les escoles CONCERTADES, finalitzo la meva entrada aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada