dijous, 19 de novembre del 2009

Jornada a la Masia del Barça



La Masia del Barça està situada al costat de l'Estadi del Camp Nou.
Fins al 1979 la Masia no fou residència per als jugadors de les diferents categòries juvenils que jugaven al Barça. Per tant, la Masia com a regulador educatiu duu trenta anys formant part del patrimoni del Futbol Club Barcelona.
En l'actualitat, la Masia no és una gran residència, ja que només hi ha dos dormitoris, tot i això té aules per fomentar l'estudi.
La funció real de la mateixa consisteix en incorporar tots els nens i joves, que són jugadors dels diferents equips del Barça, a les diferents escoles que tenen un cert conveni amb el club.
La dificultat d'aquesta feina resideix, a que sovint, els nens provenen d'origens internacionals i això dificultat la seva inserció a l'escola normal, degut a que no coneixen la llengua castellana, i molt menys la catalana amb la qual s'imparteix la majoria de les classes.
A part del conveni amb les escoles, la Masia, com a centre i com a lloc, imparteix unes classes de reforç adequades per a cadascun dels nens que estan sota el seu tutelatge.
Els nens d'entre 15 fins a 18 anys dormen en alguns dormitoris que el Camp Nou disposa.
Tots els nens estan obligats a esmorzar, dinar i sopar dins la Masia, així com anar-se'n a dormir a les onze de la nit, tot i això també existeix el règim de mitja pensió per aquells nens que volen veure sovint als seus pares.

Val a dir, que el contacte de la família amb la Masia pot ser diaria o setmanal, sempre se'ls explica als pares o tutors com va el seu fill a l'escola i al futbol.
Aquesta comunicació és important, perquè els pares pasen molt de temps separats dels seus fills.
Cal esmentar també, que la Masia incideix molt en els estudis perquè es fan càrrec de que si el nen que han seleccionat no acaba sent el que es pensaba o prometia ser doncs l'han de retornar amb els seus pares, si això passa la seva educació no ha estat abandonada i pot seguir fent una vida completament normal, ja que estar en el Barça és més una experiència recordable que un exàmen per passar o no a ser professional del futbol.
També és important afegir, que aquest sistema necesita molta implicació personal de cadascú dels membres que integren l'equip directiu de la Masia, ja que per arribar a ser tots una gran família com són, cal molta dedicació i molta constància.
Així doncs, aquí us deixo l'enllàç a l'explicació de la Masia i del reportatge de Barça TV a la web del barça i si cliqueu aquí ho podreu veure.

http://www.tv3.cat/videos/203020766

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada